میوهجات: هلو، هندوانه، خیار، نارنگی، توتفرنگی، کیوی، زردآلو و مرکبات
سوداویها به دلیل مزاج خشکی که دارند، باید مایعات زیادی مصرف کنند؛ در غیر این صورت، ممکن است با مشکلاتی مانند یبوست یا حتی هضم کندتر غذا مواجه شوند.
کرفس، نعنا، ریحان و… به عنوان سبزیجات موثر برای غلبه بر بلغم شناخته شدهاند. گوشتهای گرم در رژیم غذایی بلغمیها باید با گوشتهای سرد مثل گوشت گاو، ماهی و مرغ جایگزین شوند. مصرف زیاد این مواد برای این دسته از افراد مضر است و تعادل بدن آنها را بهم میزند.
به گفته محققان مزاج شناسی در طب سنتی، هر کدام از اعضا بدن مزاج مخصوص به خود دارند:
باید از برنامه غذایی پیروی نمایید که مطابق با مزاجتان طراحی شده باشد. متخصصین برای کاهش یا افزایش وزن شما به تعدیل و اصلاح طبع میپردازند تا کیفیت و سرعت نتیجه گیری شما افزایش یابد.
در این مقاله به بررسی این موضوع پرداختیم که مزاج چیست و هر مزاج چه نشانههایی دارد. مزاج بر سلامتی جسمی و روانی ما تاثیر میگذارد و شناخت طبع بدن یا مزاج میتواند حتی به درمان بیماریهای مختلف هم کمک کند. مزاجهای اصلی شامل مزاج صفراوی (گرم و خشک)، مزاج دموی (گرم وتر)، مزاج سوداوی (طبع سرد و خشک) و مزاج بلغمی (سرد و تر) هستند که هرکدام خصوصیات و ویژگیهای خاص خود را دارند.
قلب یک عضو عضلانی و پر تحرک است، بنابراین مزاج گرم دارد.
فرد اگر مزاجی گرم دارد و غذاهای گرم هم به مقدار زیاد مصرف کند مزاج برای سلامتیاش مشکل ساز خواهد شد.
افراد دارای مزاج سرد و تر، باید غذاهای گرم و همچنین خشک بیشتر مصرف کنند. آویشن، بادام کوهی، اسطوخودوس، بادمجان، پیاز و پسته برای این افراد بسیار مناسب است.
در طب سنتی دو نوع مزاج داریم که مفهوم کلی متفاوتی از هم دارند: مزاج ذاتی و مزاج ناشی از بیماری. مزاج ذاتی همان چیزی است که از بدو تولد همراه ماست؛ اما برخی از بیماریها میتوانند مزاج ما را تغییر دهند. به مزاج جدید مزاج ناشی از بیماری میگویند.
در ازدواج، کنار هم قرار گرفتن این دو گروه باعث انتقاد از دو سمت میشود. همین تفاوت مزاج، مشکلات جنسی هم برای این دو فرد ایجاد میکند. پس قبل از ازدواج به مزاج طرف مقابل هم باید توجه کرد.
این افراد در میان دوستان و آشنایان غالبا بیخیال تلقی میشوند و همیشه سرزنده و پر شور هستند. خیلی آنها را به عنوان انسانهای منظم و با حساب و کتابی نمیشناسند. از نظر هوشی وضعیت آنها عالی است و حافظهشان عملکرد پر قدرتی از خود نشان میدهد.
فعالیت ذهنی آهستهای دارند و کم عرق میکنند. بلغمیها ساعات بیشتری در روز را به خواب احتیاج دارند و در روز میتوانند دو وعده غذا با حجم متوسط میل کنند.
شخصیت این گروه دوستانه، خوشرو، جسور، نگران، منعطف و عاطفی است. دموی مزاجها فعالیت بدنی بالا و حافظه قوی دارند. این افراد تحمل هوای گرم و مرطوب را ندارند.